18/08/2022 (niet ingelogd)

Spotterbericht 724

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig14-09-2021 10:00 - 15-09-2021 13:30
Uitgifte14-09-2021 10:07

De regie over ons weer wordt vandaag en morgen gevoerd door een laag momenteel ten zuiden van Bretagne. Dit laag trekt langs de westelijke kusten noordoostwaarts en komt morgenmiddag ten noorden van ons land te liggen. Vanmiddag bereikt het bijbehorende warmtefront met er vooruit een convergentiezone, het zuiden en beweegt noordwaarts. Op het front, mogelijk er vooruit op de convergentie en na frontpassage lokaal enkele onweersbuien. Over de zuidelijke helft de meeste onstabiliteit dus naar verwachting daar de meest uitgesproken exemplaren met kans op hagel en organisatie tot multicell niveau.

De komende nacht buien bij koufrontpassage van west naar oost, het front verlaat ons land morgen rond het middaguur. Ook hierbij kans op onweer met de kanttekening dat dan minder onstabiliteit en windschering beschikbaar is.

Aangezien extreme verschijnselen niet worden verwacht gaat het Skywarngewijs vooral over het melden van eventuele schade door blikseminslag of overlast door veel neerslag op korte tijd.

Er staan op moment van opstellen van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

Onweer/blikseminslag

Media (1)Meldingen (11)Sluiten