18/08/2022 (niet ingelogd)

Spotterbericht 720

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig09-08-2021 12:30 - 10-08-2021 19:00
Uitgifte09-08-2021 12:57

Voor vandaag en morgen zien we op de weerkaarten passages van troggen en occlusies die met de nodige buien vergezeld zullen gaan. Boven land meest in combinatie met de dagelijkse temperatuurgang, aan de kusten ook in de nacht met door de nabijheid van zeewater daar nog voldoende onstabiliteit. Het zal gaan om buien met lokaal veel neerslag en windstoten maar over het algemeen weinig georganiseerd en met bescheiden onweerkans. Een uitzondering is vandaag het zuidoosten en morgen de hele zuidoostelijke helft, daar voldoende schering voor vorming van multicellen en - als buien voldoende laag gebaseerd kunnen zijn - morgen wellicht verdere organisatie als we ook zaterdag zagen.

V.w.b de Skywarn meldingen aandacht voor schade door bliksemslag, wateroverlast ligt wat minder voor hand maar de totale neerslag kan lokaal over de periode wel oplopen tot tientallen millimeters. Over de Wadden en noordkusten berekend Harmonie lokaal tot meer dan 60mm in twee dagen tijd. Van de windstoten wordt niet verwacht dat het meldcriterium (90 km/u) gehaald wordt. Voor de situatie morgen over het zuidoosten verschijnt zonodig een update.

Er staan op moment van opstellen van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

Media (7)Meldingen (1)Sluiten