19/09/2021 (niet ingelogd)

Spotterbericht 718

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig05-08-2021 12:00 - 06-08-2021 20:00
Uitgifte05-08-2021 13:05

De regie over het weer voor ons land wordt vandaag en morgen gevoerd door een laag ten westen van de UK. Een convergentiezone trekt actueel van zuid naar noord over NL, deze zone en er vooruit (dus ten noorden ervan) is het aandachtsgebied voor de zwaarste buien vandaag met kans op onweer, hagel en veel neerslag op korte tijd. Er is amper stroming/schering dus zal het gaan om niet georganiseerde buien die maar traag verder trekken.

Morgen passage van de bij het laag horende occlusie, ook dan onweersbuien bij wat meer schering en zeker over de noordoostelijke helft net als vandaag meer onstabiliteit.

V.w.b. de Skywarn-meldingen aandacht voor schade door blikseminslag, veel neerslag op korte tijd (wolkbreuk/zware neerslag) of daardoor veroorzaakte overlast of schade. Aan de westkusten enige indicatie voor vorming van een enkele waterhoos.

Estofex komt met een Level-1 area over (o.a.) het noordoosten van ons land "for heavy rain".

Tags: Onweer/blikseminslag | Wateroverlast/(zware) neerslag

Media (3)Meldingen (3)Sluiten