18/08/2022 (niet ingelogd)

Spotterbericht 717

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig01-08-2021 09:30 - 01-08-2021 23:00
Uitgifte01-08-2021 09:45

Spotterbericht #717 voor 1-8-2021

Een NO-ZW georienteerde lagedrukuitloper (vore) beweegt oostwaarts en heeft inmiddels het noordwesten bereikt. De vore is het focus voor buienvorming, momenteel in combi met enige kustcvonvergentie, vanmiddag over de oostelijk helft gesteund door de dagelijkse temperatuurgang. Naar verwachting zal de onweer- en hagelkans daarbij toenemen. Er is maar weinig stroming en schering zodat het zal gaan om single cells, mogelijk clusterend.

Skywarngewijs aandacht voor te melden schade door blikseminslag, hagel (vorming van een dek van minstens 2cm) en veel neerslag op korte tijd of daardoor veroorzaakte overlast of schade. Tijdens passage van de vore over zee en Marker-/IJsselmeer enige indicatie voor mogelijke vorming van waterhozen.

Het KNMI waarschuwt (Code Geel): "Momenteel komen er in het noorden van het land enkele stevige buien voor waarbij onweer, hagel en lokaal veel regen in korte tijd mogelijk is. Ook in het westen ontstaan in de loop van de ochtend enkele stevige buien met kans op onweer, hagel en veel neerslag in korte tijd. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. De buien trekken in de loop van de middag naar het oosten van het land. De laatste buien boven het zuidoosten zullen in de avond weer verdwijnen."

Hagel(-schade) | Onweer/blikseminslag | Wateroverlast/(zware) neerslag

Media (4)Meldingen (3)Sluiten