18/08/2022 (niet ingelogd)

Spotterbericht 716

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig30-07-2021 15:00 - 31-07-2021 13:00
Uitgifte30-07-2021 14:32

Een actief laag (door de Engelsen "Evert" genoemd) met eromheen een ingedraaide occlusie bevindt zich momenteel over het zuiden van de UK, beweegt noordoostwaarts en komt daardoor in de nacht naar zaterdag met de kern juist ten noorden van de Wadden te liggen. E.e.a. levert de nodige buienactiviteit op voor de westelijke kusten en (vooral) de noordelijke provincies. Vanaf de nacht is hierbij ook kans op onweer. Verder natuurlijk veel wind, voor de westelijke/noordwestelijke kusten en Wadden vanaf de late avond tot in de nanacht kans op zware windstoten.

Skywarngewijs aandacht voor m.n. de windstoten die over de genoemde gebieden het meldcriterium (90 km/u) kunnen halen en bij onweer schade door evt. blikseminslag.

Op moment van opstellen van dit bericht staan geen weerwaarschuwingen uit.

Media (3)Meldingen (1)Sluiten