27/11/2021 (niet ingelogd)

Spotterbericht 712

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig10-07-2021 14:30 - 11-07-2021 23:00
Uitgifte10-07-2021 14:36
Update11-07-2021 11:00

De neerslag-/buienactiviteit is vandaag en morgen vnl. gekoppeld aan passage van een vore die we op de weerkaarten WNW-OZO gericht zien. Deze heeft inmiddels het zuidwesten bereikt, trekt langzaam in noordoostelijke richting en zal naar verwachting morgenmiddag over het noordoosten liggen. Bij de buien een bescheiden onweerkans, voor vandaag meest voor het (uiterste) zuidoosten en morgen voor de noordoostelijke provincies. Bij bescheiden waarden voor CAPE en schering zijn extreme verschijnselen niet te verwachten maar er is weer behoorlijk wat voor neerslag beschikbaar water berekend zodat lokaal veel neerslag met wateroverlast mogelijk is - vandaag, maar meer nog morgenmiddag bij meer onstabiliteit en minder stroming waardoor buien maar langzaam verder trekken.

Met het oog op de Skywarn-meldingen dus opnieuw/alweer aandacht voor schade door blikseminslag en/of veel neerslag, en het optreden van wolkbreuken/zware neerslag.

Er staan momenteel geen weerwaarschuwingen uit.

UPDATE 11/7 11:00 - V.w.b. de buien kan het bericht voor vandaag blijven staan waarbij nog eens de kans op wateroverlast (vooral later vanmiddag over het noordoosten) benadrukt moet worden. Verder staat er weinig wind, is de wolkenbasis laag zodat nabij de convergentie in de vore over het IJsselmeer, Wadden en noordwestelijke kusten eventueel een waterhoos waargenomen kan worden.

Tags: Onweer/blikseminslag | Tornado/hoosverschijnsel(en) | Wateroverlast/(zware) neerslag

Media (3)Meldingen (7)Sluiten