27/11/2021 (niet ingelogd)

Spotterbericht 710

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig04-07-2021 10:45 - 04-07-2021 23:30
Uitgifte04-07-2021 10:45

Een hoogtetrog passeert vanmiddag/vanavond van zuidwest naar noordoost over ons land en is het belangrijkste focus v.w.b. buienvorming. Onstabiliteit en windschering is weliswaar iets minder dan gisteren maar het zal gezien de bescheiden stroming op hoogte, en de over het zuiden en oosten weer fors berekende hoeveelheid voor neerslag beschikbaar water (tot > 35mm), kunnen gaan om pittige onweersbuien met lokaal weer veel neerslag met kans op wateroverlast. In de noordoostelijke provincies kan de temperatuur wat verder oplopen voor de trogpassage uit, dus wellicht daar meer onstabiliteit en (dus) de zwaarste buien.

Voor Skywarn zijn de aandachtspunten opnieuw schade door blikseminslag en/of veel neerslag, en het optreden van wolkbreuken/zware neerslag. Meldenswaardige hagel of wind(-stoten) worden niet verwacht.

Er staan op moment van opstellen van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

Tags: Onweer/blikseminslag | Wateroverlast/(zware) neerslag

Media (13)Meldingen (8)Sluiten