27/11/2021 (niet ingelogd)

Spotterbericht 709

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig03-07-2021 13:00 - 03-07-2021 23:00
Uitgifte03-07-2021 13:07

Een zone met buien gekoppeld aan passage van een occlusie behorend bij een laag ten westen van Ierland trekt vanmiddag vanuit het zuidwesten naar het noordoosten. Aangezien de buien op de avond in kracht afnemen zullen de pittigste exemplaren voor de zuidelijke provincies zijn. In een setting met > 1000 J/Kg CAPE, tot 30kts diepe windschering en tijdens de periode tussen 30 en 40mm voor neerslag beschikbaar water kan het gaan om goed georganiseerde multicells met onweer, hagel en lokaal mogelijk weer veel neerslag met kans op wateroverlast.

V.w.b. de Skywarn meldingen dus weer aandacht voor schade door blikseminslag en/of veel neerslag, en verder het optreden van wolkbreuken/zware neerslag.

Het KNMI waarschuwt (Code Geel): "In de loop van de middag komen in het zuiden van het land enkele onweersbuien voor. Deze kunnen gepaard gaan met hagel, windstoten en en lokaal veel neerslag in korte tijd. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden."

Tags: Onweer/blikseminslag | Wateroverlast/(zware) neerslag

Media (1)Meldingen (7)Sluiten