27/11/2021 (niet ingelogd)

Spotterbericht 707

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig26-06-2021 17:45 - 27-06-2021 22:00
Uitgifte26-06-2021 17:45
Update27-06-2021 11:30

Spotterbericht #707 voor 26/27-6-2021

Actueel en vanavond traagtrekkende buien over vnl. het zuidwesten en het ruime noordoosten. Bij de buien onweer en hagel, en door de lage treksnelheid kans op wateroverlast. Morgen in de loop van de middag en op de avond een zone met onweersbuien verbonden aan een thermisch laag (convergentie in een vore) dat vanuit het zuiden opdringt. Bij deze buien kans op onweer en hagel met de nadruk op het zuiden, aangezien de condities (onstabiliteit en windschering) over Belgiƫ beter zijn dan over ons land zodat naar verwachting de buien bij het noordwaarts trekken in kracht zullen afnemen.

V.w.b. de Skywarn-meldingen gaat het aldus vooral over schade door blikseminslag of veel neerslag, of om wolkbreuken/zware neerslag.

Het KNMI waarschuwt (Code Geel) momenteel: "Verspreid over het land, m.u.v. het zuidoosten en het uiterste noorden, is er kans op onweersbuien met hagel. Lokaal kan er wateroverlast ontstaan als gevolg van veel regen in korte tijd. In de tweede helft van de avond wordt het droog."

UPDATE 27/6 11:30 - het bericht kan voor de situatie van vandaag blijven staan. Een controle van de meer fijnmazige modellen bevestigt de eerdere verwachtingen al blijven er natuurlijk verschillen in de meer precieze buienlocaties en timing, met name voor het oosten van Brabant/noordelijke helft Limburg en hoeveel onweersactiviteit eventueel resteert voor midden-NL. Het focus blijft op buien over de zuidelijke provincies.
Het KNMI waarschuwt (Code Geel): "In de tweede helft van de middag neemt de kans op enkele onweersbuien in het zuiden toe. De buien trekken noordwaarts en nemen later in de avond in activiteit af. Bij de buien is er lokaal kans op hagel en/of windstoten tot ca. 70 km/uur. Bovendien kan er veel neerslag in korte tijd vallen, met lokale wateroverlast tot gevolg."

Tags: Onweer/blikseminslag | Wateroverlast/(zware) neerslag

Media (6)Meldingen (17)Sluiten