27/11/2021 (niet ingelogd)

Spotterbericht 706

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig20-06-2021 19:00 - 21-06-2021 21:00
Uitgifte20-06-2021 18:56

Een golf in het koufront behorend bij lagedruk met de kern in de buurt van Denemarken krijgt meer en meer het karakter van een laag waarvan de bijbehorende occlusie in de nacht naar maandag over ons land komt te liggen, en maar heel langzaam noordwaarts trekt om pas maandagavond ons land te verlaten.
We krijgen hierdoor de komende nacht en maandag overdag te maken met de trage passage van de aan de occlusie gerelateerde neerslagzone. De eerste uren is daarbij over het (uiterste?) oosten en zuidoosten onweer mogelijk. Het kan komen tot hoge neerslagtotalen, afhankelijk van het gehanteerde model is dit vooral van toepassing op een zone van midden-Brabant tot over Groningen, andere modellen plaatsen dit wat meer oostelijk. Er is in totaal tot tientallen millimeters mogelijk - wat zeker over regio waar de afgelopen dagen al veel neerslag gevallen is tot overlast kan leiden.

V.w.b. de Skywarn-meldingen gaat het vooral over schade door blikseminslag of wateroverlast.

Estofex tekent een Level-1 nog juist over uiterst zuid-Limburg: "A level 1 and level 2 are issued for NE Spain, France and Belgium for severe convective wind gusts, large hail, excessive convective precipitation and to a lesser extent for tornadoes." (voor ons is m.n. de neerslag van toepassing).

Tags: Onweer/blikseminslag | Wateroverlast/(zware) neerslag

Media (7)Meldingen (6)Sluiten