02/08/2021 (niet ingelogd)

Spotterbericht 705

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig 19-06-2021 20:00 - 20-06-2021 10:00

Uitgifte 19-06-2021 20:17

Spotteractivatiebericht #705 voor 20-6-2021

Gekoppeld aan passage van een vore vooruit een naderend koufront komende nacht (onweers-)buien, die vanaf middernacht van zuidwest naar noordoost over ons land trekken en naar verwachting halverwege zondagochtend ons land verlaten zullen hebben. De meest actieve buien zijn voor het zuidoosten waar de meeste onstabiliteit beschikbaar is (oost van de lijn van -zeg- Eindhoven - Emmen). De meeste neerslag wordt berekend over de westelijke provincies.

Voor de Skywarn-meldingen zijn de aandachtspunten schade door blikseminslag of veel neerslag, of wolkbreuken / zware neerslag. Van de hagel en windstoten wordt niet verwacht dat de meldcriteria kunnen worden gehaald.

Het KNMI waarschuwt met een Code Geel: "Rond middernacht komt er van het zuidwesten uit een gebied met regen- en onweersbuien het land binnen. Deze buien trekken vannacht noordoostwaarts over het land en kunnen lokaal gepaard gaan met windstoten van 60-65 km/uur, hagel en veel regen (20-30 mm in een uur). In het uiterste zuiden en zuidoosten worden de pittigste buien verwacht, naarmate de buien noordoostwaarts trekken worden ze geleidelijk minder intensief." Estofex komt met een level-1 over heel NL: "for heavy rainfall, large hail and to the lesser degree for severe wind gusts".

Media (11)Meldingen (10)Sluiten