24/06/2021 (niet ingelogd)

Spotterbericht 702

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig 26-05-2021 10:30 - 26-05-2021 20:30

Uitgifte 26-05-2021 10:55

Vandaag opnieuw buien in de koele, van oorsprong (over zee aangevoerde) polaire, luchtmassa. Gekoppeld aan een trogpassage in de tweede helft van de ochtend tot op de vroege avond buien met kans op onweer en hagel die oostwaarts trekken in een zone die vanuit het noordwesten zuidoostwaarts beweegt. Schering is net aan voldoende voor vorming van multicellen. De onweerkans is het meest uitgesproken over de hele zuidoostelijke helft. Op de avond neemt de activiteit af, het laatst over het uiterste zuidoosten.

V.w.b. eventuele Skywarn-meldingen de inmiddels bijna gebruikelijke zaken: kans op schade door bliksem of veel neerslag, of wateroverlast door zware neerslag op korte tijd.

Er staan op moment van opstellen van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

Tags: Onweer/blikseminslag

Media (1)Meldingen (0)Sluiten