23/09/2021 (niet ingelogd)

Spotterbericht 696

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig13-05-2021 10:10 - 14-05-2021 19:00
Uitgifte13-05-2021 10:23

Een laag momenteel met de kern aan de Engelse zuidkust beweegt naar noordwest Frankrijk, een bijbehorend front (occlusie) bereikt vanmiddag de NL/B grens en trekt noordwaarts, stagneert vervolgens over het midden om daarna langzaam in betekenis af te nemen.
De occlusie is i.c.m. de dagelijkse temperatuurgang vanmiddag en morgenmiddag het focus voor de vorming van buien met daarbij kans op onweer en (korrel-)hagel. Er is volgens de meer fijnmazige modellen tot rond 500 J/Kg MLCAPE beschikbaar en opnieuw weinig schering en (boven)stroming zodat het meest zal gaan om single cells die maar langzaam verder trekken. Morgenmiddag is er wat meer schering voorhanden zodat het kan komen tot enkele multicellen erbij.

Skywarngewijs zijn de aandachtspunten schade door blikseminslag en lokaal schade/overlast door veel neerslag op korte tijd.

Er staan op moment van opstellen van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

Tags: Onweer/blikseminslag | Wateroverlast/(zware) neerslag

Media (3)Meldingen (12)Sluiten