09/05/2021 (niet ingelogd)

Spotterbericht 691 geldig 28-04-2021 13:00 - 29-04-2021 18:00

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Uitgifte 28-04-2021 09:41 Update: 29-04-2021 15:00 (LT)

Een laag beweegt vanuit Frankrijk in onze richting, de kern zal naar verwachting aan het begin van de nacht ons land bereiken. Morgen overdag verlaat het laag ons land als het in noordoostelijke richting verder trekt, waarbij de eraan verbonden occlusie met bijbehorende neerslagzone blijft slepen over een ruime strook over het midden van het land. Voor het zuiden geldt morgen nog invloed van een trogpassage.

Eerst over het zuiden op nadering van het laag, morgen op/nabij de occlusie en opnieuw het zuiden bij trogpassage buien met kans op onweer, windstoten en lokaal veel neerslag. Modellen zijn vooral morgen overdag niet eenduidig als het gaat om meer precieze locatie en timing. V.w.b. de onweerkansen zijn beperkende factoren de geringe onstabiliteit (tot 250 J/Kg CAPE) en onvoldoende windschering voor organisatie.

Skywarngewijs is zoals het er nu voorstaat alleen mogelijke schade door blikseminslag aandachtspunt, v.w.b. de windstoten en neerslag worden geen extreme toestanden verwacht.

Er staan op moment van opstellen van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

UPDATE 29/4 15:00: het KNMI heeft voor vanmiddag een Code Geel uitgezet: "In de provincies Flevoland en Noord-Holland kan vanmiddag lokale wateroverlast ontstaan door langdurige regenval met plaatselijk meer dan 50 mm regen in 24 uur. Vanavond neemt de regenintensiteit af."

Tags: Onweer/blikseminslag | Wateroverlast/(zware) neerslag

Media (4)Meldingen (0)Sluiten