23/04/2021 (niet ingelogd)

Spotterbericht 688 geldig 06-04-2021 21:30 - 07-04-2021 12:00

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Uitgifte 06-04-2021 21:45 (LT)

Spotterbericht #688 voor 6/7-4-2021

Vanaf einde vanavond tot op morgenochtend hebben we te maken met een trog die over ons land beweegt, het gaat eigenlijk om een ingekrulde occlusie eerder ontstaan bij een storing voor de Noorse kust. De "trog"-as is NO-ZW georiƫnteerd, voor de noordwestelijke helft iets minder koude lucht en veel wind met kans op zware windstoten van 90 tot 100 km/u over de westelijke en noordwestelijke kustgebieden.
Koudere lucht over de zuidoostelijke helft met in de verwachtingen de nodige sneeuwval. Pas tegen de ochtend arriveert zachtere lucht en gaat de sneeuw over in regen. Het laatst op de ochtend over het uiterste oosten en zuidoosten, voor die streken tijdens de nacht en vroege ochtend de grootste kans op winterse perikelen met een sneeuwdek en aanvankelijk temperaturen onder of rond nul.

Morgen ook weer de nodige buien maar het aandeel winterse neerslag evenals de onweerkans neemt sterk af en in de loop van de dag ook het aantal buien.

In herhaling van het vorige bericht letten we v.w.b de Skywarn-meldingen vooral op de windstoten (melden vanaf 90 km/u), eventuele zware winterse neerslag (meldcriterium zware sneeuwval minder dan 200 meter zicht) of waargenomen schade aangericht door wind of gladheid.

Het KNMI waarschuwt ("Code Geel"): "Komende nacht kan het vooral in het oosten, midden en zuidoosten plaatselijk glad worden door sneeuw. In het (noord)westelijk kustgebied zijn dan bovendien zware windstoten mogelijk van 80-100 km/uur uit een noordwestelijke richting."

Tags: Wind/storm (-schade) | Winterse neerslag/gladheid

Media (9)Meldingen (25)Sluiten