23/04/2021 (niet ingelogd)

Spotterbericht 681 geldig 02-02-2021 19:37 - 03-02-2021 20:00

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Uitgifte 02-02-2021 19:00 (LT)

Een occlusie passeert van zuid naar noord over het land en bevindt zich momenteel ongeveer over midden Nederland. Ten zuiden ervan wordt zachte, onstabiele lucht aangevoerd met bij buien een kleine onweerkans. Er vooruit is over het uiterste noordoosten de komende uren nog enige winterse neerslag mogelijk. Morgen overdag een volgende impuls v.w.b. de buienactiviteit als een storing met eromheen een occlusie over het zuidoosten in oostwaartse richting trekt. Naar verwachting dan over de zuidelijke helft een duidelijkere onweerkans.
Voor alle genoemde buien geldt met over land een paar honderd J/Kg CAPE een bescheiden onstabiliteit, maar de windschering is voldoende voor goed georganiseerde multicellen met, naast onweer, kans op intense neerslag op korte tijd en windstoten.

V.w.b. de Skywarn-meldingen gaat het vooral om schade door blikseminslag of overlast door veel neerslag op korte tijd. V.w.b. de windstoten wordt niet verwacht dat het meldcriterium (90 km/u) zal worden gehaald.

Het KNMI waarschuwt momenteel met een Code Geel nog voor gladheid over het uiterste noordoosten.

UPDATE 3/2 09:15 - a.d.h.v. van de laatste modelruns de geldigheid uitgebreid van 15:00 naar 20:00 vandaag.

Tags: Onweer/blikseminslag | Wateroverlast/(zware) neerslag

Media (2)Meldingen (3)Sluiten