23/04/2021 (niet ingelogd)

Spotterbericht 680 geldig 31-01-2021 20:00 - 01-02-2021 12:00

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Uitgifte 31-01-2021 20:20 (LT)

Zachte(re) lucht dringt op als een zwakke occlusie vanavond en vannacht noordoostwaarts beweegt. De aan de occlusie verbonden neerslagzone kan voor de noordelijke helft overlast betekenen in de vorm van ijzel en/of ijsregen. Voor de meest noordelijke streken geldt dit t/m de voormiddag van morgen 1 februari. De hoeveelheid neerslag is volgens de meeste berekeningen vrij gering maar e.e.a. valt wel - zeker over het noorden - bij nog negatieve temperaturen op 2 meter hoogte.
Onzekere verwachtingen dus, maar het gaat wel om een potentieel gevaarlijke situatie voor het wegverkeer.

Skywarngewijs aandacht voor ijzel of ijsregen (direct melden bij waarneming!) of schade die daar het gevolg van is.

Het KNMI waarschuwt (niveau Code Geel): "Komende nacht en morgenochtend trekt een gebied met af en toe (winterse) neerslag van zuid naar noord over Nederland. In de noordelijke helft van het land kan plaatselijk (verraderlijke) gladheid ontstaan door sneeuw, ijsregen en/of ijzel."

Media (12)Meldingen (91)Sluiten