23/04/2021 (niet ingelogd)

Spotterbericht 678 geldig 23-01-2021 11:30 - 24-01-2021 12:00

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Uitgifte 23-01-2021 11:30 (LT)

Vanavond en de komende nacht buien bij passage van een trog van west naar oost. De temperatuur op het 500hPa vlak loopt hierbij verder terug tot -34°C over het oosten tot wel bijna -40°C over het uiterste westen. Bij de buien kans op natte sneeuw en vnl. over zee en de westelijke kustgebieden kans op onweer en korrelhagel.
Aan de zuidelijke "punt" van de trog is een storing ontstaan met de kern momenteel over NW-Frankrijk, die in oostelijke richting beweegt. De bijbehorende neerslagzone kan voor het (uiterste) zuiden en zuidoosten vanaf de vroege avond winterse neerslag opleveren, meest in de vorm van natte sneeuw, wellicht dat het op de Limburgse hoogten tot een sneeuwlaagje komt.

Skywarn aandachtspunten zijn schade door blikseminslag of gladheid mocht de temperatuur komende nacht tijdens opklaringen of meer intense winterse neerslag onder het vriespunt komen.

Er staan op moment van opstellen van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

Tags: Onweer/blikseminslag | Winterse neerslag/gladheid

Media (6)Meldingen (0)Sluiten