24/06/2021 (niet ingelogd)

Spotterbericht 672

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig 19-11-2020 06:00 - 19-11-2020 15:00

Uitgifte 18-11-2020 21:45

In de nacht naar donderdag passage van een weinig actief koufront waarna het gedaan is met het zachte weer als koelere lucht ons land bereikt. Van belang is een occlusiepassage van west naar oost morgen overdag. Op de occlusie wordt ten noorden van NL een venijnige storing berekend waarvan de kern juist ten noorden van Wadden richting Noord-Duitsland trekt. Ten westen en zuidwesten ervan een windveld met kans op doorstaande wind 8-9Bft en zware windstoten voor de Wadden en noordelijke kusten. Mogelijk zelfs kortstondig storm uit noordelijke richting.
Bij dit alles nemen de bovenluchttemperaturen af tot -27 tot -29°C op 500hPa zodat bij de occlusie de nodige buien verwacht kunnen worden. De zwaarste exemplaren ook weer ten noorden van het land maar wellicht dat de Wadden, noordelijke/noordwestelijke kustgebieden er ook mee te maken krijgen. Hierbij is onweer, korrelhagel en veel neerslag op korte tijd mogelijk.

V.w.b. de Skywarn-meldingen is de wind aandachtspunt, vooral over de Wadden kan het gaan om zware tot zeer zware windstoten die ons meldcriterium (90 km/u) kunnen overschrijden - mogelijk zelfs ruim.
Het KNMI waarschuwt ("Code Geel") voor de windstoten: "Morgen kunnen er in de loop van de ochtend in het noordelijk kustgebied zware windstoten rond 90 km/uur voorkomen. In de middag neemt de wind weer af."

Tags: Onweer/blikseminslag | Wind/storm (-schade)

Media (1)Meldingen (0)Sluiten