Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert 659 voor 28-08-2020 11:00 - 29-08-2020 16:00

Uitgegeven 28-08-2020 11:00 (LT)

Spotteractivatiebericht #658 voor 28/29 augustus

Vanmiddag vanuit het zuidwesten buien welke het hele land (misschien m.u.v. het uiterste zuidoosten) kunnen aandoen. Het kan gaan om pittige exemplaren met kans op onweer, hagel en veel neerslag op korte tijd. Over het noordwesten meer CAPE en beperkte schering, over het zuidoosten juist andersom, meer landinwaarts dus kans op organisatie tot multicellen.
Ook vannacht en morgen buien maar dan voornamelijk over de westelijke kustprovincies met morgen overdag afnemende onweerkans.
Zowel vandaag als morgen aanwijzingen voor vorming van waterhozen maar locatie en tijdstip is erg onzeker, er zijn de nodige verschillen in de berekeningen. Meeste kans tweede helft van de ochtend en het begin van de middag over de westelijke/noordwestelijke kusten, Wadden en (het noordelijke) IJsselmeer maar e.e.a. is sterk afhankelijk van de posities van lagedrukkernen en de impact ervan op windkracht en -richting.

Skywarn aandachtspunten m.b.t. meldingen: schade door blikseminslag of veel neerslag op korte tijd. Aan zee, Wadden en IJsselmeer een oogje in het zeil houden voor eventuele waterhozen.

Weerwaarschuwingen: er staan op het moment van opstellen van dit bericht geen waarschuwingen uit.

Media (7)Meldingen (3)Sluiten