Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert 657 voor 22-08-2020 11:00 - 23-08-2020 21:00

Uitgegeven 22-08-2020 11:00 (LT)

Spotteractivatiebericht #657 voor 22/23-8-2020

Vandaag en morgen buien met vooral over het noorden en noordwesten kans op onweer erbij. Er is vandaag tot enkele honderden J/Kg CAPE beschikbaar en over het (uiterste?) noorden voldoende windschering voor organisatie tot multicell niveau. Voor morgen zijn deze waarden wat lager.

Skywarn aandachtspunten m.b.t. meldingen: schade door blikseminslag en/of overlast door veel neerslag op korte tijd. Voor het optreden van een enkele waterhoos is vooralsnog de wind spelbreker. Maar misschien op een enkel rustig moment bij buien toch maar even opletten gezien de watertemperatuur (ruim over 20°C voor alle in aanmerking komende wateren).

Weerwaarschuwingen: Het KNMI heeft zojuist een Code Geel uitgezet over het noordwesten: "In Noord Holland, Friesland, de Wadden Eilanden en het IJsselmeergebied kunnen de komende uren onweersbuien voorkomen met windstoten rond of boven de 60 km/u. De windrichting is zuidwest."

Media (3)Meldingen (2)Sluiten