Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert 649 voor 03-08-2020 00:00 - 03-08-2020 20:00

Uitgegeven 03-08-2020 00:22 (LT)

Overdag buien met kans op onweer en hagel gekoppeld aan een trogpassage. Deze bereikt morgenvroeg het zuidwesten, ligt tegen het middaguur over de westkusten en verlaat op de avond ons land via het zuidoosten. Buien trekken maar langzaam verder zodat het lokaal kan komen tot tientallen millimeters neerslag. Voor het zuidoosten wordt minder activiteit verwacht maar modellen zijn het hierover niet eens, we gaan uit van ook aldaar onweersbuien.
Extra aandacht moet uitgaan naar de spoutkansen, bij passage van de convergentie in de trog worden gunstige condities voor (water-)hozen berekend. Opgelet dus aan de (zuid)westkusten, IJsselmeer en Wadden.

V.w.b. de Skywarnmeldingen aandacht voor schade door blikseminslag, wateroverlast en natuurlijk de (water-)hozenkans.

Er staan op moment van opstellen van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

Media (8)Meldingen (2)Sluiten