Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert 638 voor 07-06-2020 00:00 - 07-06-2020 18:00

Uitgegeven 06-06-2020 23:45 (LT)

Een laag actueel (23:45 6 juni) ten westen van Noord-NL beweegt oostwaarts en passeert vannacht en de vroege ochtend over het (uiterste) noorden van ons land. De bijbehorende occlusie ligt momenteel over west-NL en trekt verder landinwaarts. Op nadering van het laag loopt de 500hPa temperatuur terug naar ca. -26°C en neemt over de noordelijke helft de buienactiviteit toe, m.n. bij het laag de meest actieve buien met onweer en kans op hagel. Opnieuw slechts matige onstabiliteit, enkele honderden J/Kg CAPE, mogelijk wat meer nabij de kern van het laag en over (warmer) water. Aan de westkust wordt de wind aanlandig en is ook daar vannacht kans op enkele onweersbuien.
V.w.b. vorming van waterhozen is de kans het grootst in de vroege ochtend over de Wadden en IJsselmeer nabij de kern van het laag. Morgen over het noorden eerst nog kans op onweer, later op de dag ook elders nog enkele buien met een kleine onweerkans.

V.w.b. de Skywarn-meldingen gaat het vooral om schade door blikseminslag, overlast door veel neerslag op korte tijd en, mocht het opnieuw lukken, om waterhozen.

Media (0)Meldingen (1)Sluiten