Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert 631 voor 02-05-2020 09:00 - 02-05-2020 14:00

Uitgegeven 02-05-2020 09:40 (LT)

Actueel trekt een met koude lucht (op 500hPa rond -30°C) gevuld laag op hoogte van west naar oost over ons land. De buienactiviteit neemt daarbij tot op de middag toe met kans op onweer, hagel en veel neerslag op korte tijd - als momenteel al waargenomen wordt. Onstabiliteit schering zijn voldoende voor organisatie tot multicellen. Vanmiddag bevindt het laag zich boven de oosterburen en is het gedaan met de buien. Ook morgen nog af en toe buien, maar zoals het er nu uitziet zal het gaan om single cellen en is het gezien de geringe onstabiliteit nog de vraag of e.e.a. noemenswaard is of zal zijn.

V.w.b. Skywarnmeldingen zijn vandaag schade of overlast door blikseminslag of veel neerslag op korte tijd de voornaamste aandachtspunten.

Het KNMI waarschuwt ("Code Geel"): "Vanochtend enkele onweersbuien, lokaal met hagel en windstoten".

Media (1)Meldingen (0)Sluiten