Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert 629 voor 28-04-2020 10:00 - 28-04-2020 21:00

Uitgegeven 28-04-2020 08:54 (LT)

Spotteractivatiebericht 629 voor vandaag 28-4-2020

Na een periode met veel zon en geen wolken noch neerslag zien we vandaag een heel ander weerbeeld onder regie van een lagedrukgebied bij/over het zuiden van Scandinaviƫ met momenteel regen over grote delen van NL. Vandaag passeert een laag nu nog ten westen van Nrd-Frankrijk in noordoostelijke richting ons land. De bijbehorende occlusie passeert in de loop van de middag en vanavond waarna over het zuiden en zuidoosten warmere en meer onstabiele lucht aangevoerd wordt. Hierbij geldt bij buien een bescheiden onweerkans in een setting met slechts enkele honderden J/Kg CAPE en geringe windschering. Het zal dus gaan om single cell type buien zonder extreme bijverschijnselen in de verwachtingen.

V.w.b. Skywarn is enkel aandachtspunt (schade door) blikseminslag met nogmaals de kanttekening dat de onweerkans klein is.

Media (2)Meldingen (0)Sluiten