Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert 626 voor 12-03-2020 00:30 - 12-03-2020 22:00

Uitgegeven 12-03-2020 00:32 (LT)

Bij een tweetal trogpassages veel wind en buien in een setting met amper onstabiliteit maar ruime effectieve bulk shear. Vannacht en vroege ochtend over de noordwestelijke en noordelijke kustgebieden en Wadden zware windstoten die bij buien het Skywarn meldcriterium (90 km/u) kunnen overschrijden. Ook kunnen de buien (vooral in de loop van de middag/vroege avond) pittig uithalen met onweer en (korrel-)hagel.

Meldenswaard zijn als gezegd de windstoten en verder eventuele schade door wind, blikseminslag of gladheid bij een zware hagelbui.

Het KNMI waarschuwt ("Code Geel"): "In het loop van de nacht en donderdagochtend vroeg kunnen in de noordelijke provincies zware windstoten uit een westelijke richting tot ongeveer 80 km/u voorkomen, in de kuststrook en in het Waddengebied tot ongeveer 95 km/u."

Media (2)Meldingen (31)Sluiten