Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert #623 voor 27-02-2020 11:00 - 27-02-2020 22:00

Uitgegeven 27-02-2020 11:28 (LT)

Een randstoring ontstaan aan de zuidwestflank van een laag momenteel (ruim) ten noorden van ons land op de oceaan bevindt zich actueel aan de Franse westkust en trekt oostzuidoostwaarts naar zuidelijk Duitsland. De bijbehorende neerslagzone trekt momenteel over ons land, over de zuidelijke helft en het oosten ook als (natte) sneeuw. Tot vorming van een dek zal het naar verwachting niet komen, m.u.v. de zuidelijke helft van Limburg waar het mogelijk in de loop van de dag tot een sneeuwdek komt. Het focus v.w.b. sneeuwval betreft m.n. de oostelijke helft van Belgiƫ.
Vanaf de namiddag bij trogpassage vanuit het westen buien met er bij weer kans op korrelhagel en een enkele slag onweer.

Skywarngewijs zijn schade door blikseminslag of schade door winterse neerslag (gladheid) de enige aandachtspunten.

Er staan op moment van opstellen van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

Media (4)Meldingen (2)Sluiten