Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert #620 voor 20-02-2020 12:30 - 20-02-2020 23:00

Uitgegeven 20-02-2020 12:49 (LT)

Spotteractivatiebericht #620 voor vandaag 20-2-2020

Vanavond trekt een koufront direct gevolgd door een trog van west naar oost over ons land. In een setting die wel wat weg heeft van zondagavond gaat het om lijnvormig georganiseerde convectie met veel neerslag op korte tijd en mogelijke zware windstoten, al moet daar direct worden bijgezegd dat de windstoten niet de kracht zullen hebben van afgelopen zondag. Onstabiliteit is nagenoeg nihil, al neemt die wat toe na de frontpassage (of beter: nabij/op de trog), mogelijk dat dan bij een bui nog een enkele slag onweer voorkomt.

Skywarngewijs is schade door wind of zware neerslag voornaamste punt van aandacht. Aan de westelijke en noordwestelijke kusten kunnen de windstoten het meldcriterium (90 km/u) halen.

Het KNMI waarschuwt ("Code Geel"): "Vanavond worden er tijdens het van west naar oost overtrekken van een koufront zware windstoten van 75-90 km/u uit westelijke richting verwacht".

Media (3)Meldingen (11)Sluiten