Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert 617 voor 13-02-2020 10:00 - 13-02-2020 23:30

Uitgegeven 13-02-2020 10:00 (LT)

Ons weer wordt nog steeds bepaald door een krachtige stroming vanuit het westen. Het betekent veel neerslag en wind maar het levert wel een meer dynamisch weerbeeld op voor de liefhebbers daarvan. Na occlusiepassage passeren vanaf de middag tot in de nacht troggen waarbij we weer de nodige buien kunnen verwachten. Windschering en onstabiliteit zijn daarbij voldoende voor vorming van pittige buien met organisatie tot multicell-niveau en kans op onweer en hagel erbij.

Skywarngewijs zijn m.n. schade door blikseminslag of gladheid door winterse neerslag aandachtspunten, bij de zwaarste buien mogelijk ook een meldenswaardig gesloten hageldek (criterium is minstens 2cm dikte).

Er staan op moment van opstellen van dit bericht geen weerwaarschuwing(en) uit.

Media (4)Meldingen (1)Sluiten