Waarnemer/account: PIN/ww: Login vergeten? Registeren Nieuwe melding

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 02-12-2018 t/m 03-12-2018

Uitgegeven 02-12-2018 12:16 Update: 03-12-2018 12:00 (LT)
Spotteractivatiebericht #535 voor vandaag 2-12-2018 t/m de nacht naar maandag:

Na passage occlusie met bijbehorende neerslag wordt in de loop van de middag op hoogte geleidelijk koudere lucht aangevoerd waardoor de onstabiliteit en daarmee de buienkans langzaam toeneemt. Bij de buien geldt een bescheiden onweerkans. Komende nacht passeert een storing waarbij de buienactiviteit zal toenemen, vooral over het zuidwesten, zuiden en oosten. De berekende wind op enkele kilometers hoogte neemt wellicht net genoeg toe voor enkele forse windstoten als (onweers-)buien voldoende ontwikkelen.

Voor de Skywarn waarnemers is kans op (schade door) blikseminslag aandachtspunt, daarnaast kunnen komende nacht windstoten over het zuiden het meldcriterium (90 km/u) naderen of halen.

Er staan op moment van opstellen van dit bericht geen waarschuwingen uit.

UPDATE 3/12 12:00 - Bericht uitgebreid t/m 3 december. Met nog koude bovenluchten is de setting nog onstabiel en loopt vanmiddag de buienactiviteit weer op. Tegen de avond trogpassage van west naar oost over de noordelijke helft. Vooruit en op de trog een bescheiden onweerkans bij buien over het westen en noordwesten. Later vanavond neemt de activiteit af.
Media/links (3)Meldingen (0)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007