Waarnemer/account: PIN/ww: Login vergeten? Registeren Nieuwe melding

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 23-09-2018 00:00 t/m 24-09-2018 00:00

Uitgegeven 23-09-2018 11:07 (LT)
Bespreking: het veelbesproken laag waarbij eerder zoveel wind (storm) berekend werd trekt ten zuiden van ons land oostwaarts, de enige impact voor NL zal zijn de regenzone die a.h.w. om het laag indraait. Voor het midden en (vooral) zuiden langdurig regen waarbij lokaal neerslagtotalen tot enkele tientallen mm's kunnen worden bereikt.
Na passage stroomt vanuit het noorden polaire lucht toe en dalen de bovenluchttemperaturen tot juist boven -30°C, en dat betekent i.c.m. het nog vrij warme zeewater buienactiviteit voor de noordelijke helft met kans op onweer en hagel en over het uiterste noorden/Wadden kans op windstoten. De buienactiviteit neemt maandag langzaam af.

Aandachtspunten Skywarn-waarnemers: Over het (uiterste) zuiden lokaal overlast door oplopend neerslagtotaal. Voor het noorden (schade door) blikseminslag, en vooral vanavond/nacht mogelijk windstoten die het Skywarn meldcriterium (90 km/u) kunnen halen.

Waarschuwingen: Het KNMI komt met een "code geel" voor de windstoten over de Wadden.
Media/links (20)Meldingen (1)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007