Waarnemer/account: PIN/ww: Login vergeten? Registeren Nieuwe melding

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 25-08-2018 00:00

Uitgegeven 25-08-2018 10:12 (LT)
Bespreking: actueel en verder vandaag tot aan de avond nog de nodige buienactiviteit gekoppeld aan de trogpassage als in het vorige bericht beschreven. E.e.a. vooral weer over de westelijke kustgebieden maar vooral vanmiddag ook verder landinwaarts. Schering is voldoende voor organisatie tot multicellen, bij de meest actieve buien kans op onweer, lokaal veel neerslag, hagel en windstoten.

Aandachtspunten Skywarn: natuurlijk weer (schade door) bliksemslag, in de media ook diverse berichten over blikseminslagen afgelopen avond en nacht. Heel lokaal wellicht wateroverlast. Van de windstoten wordt niet verwacht dat het meldcriterium (90 km/u) gehaald kan worden.
Er zijn weer bescheiden aanwijzingen voor vorming van waterhozen, maar over het westen is de doorstaande wind met 5-6Bft (te?) krachtig zodat waarnemingen over de Wadden en IJsselmeer het meest waarschijnlijk zijn.

Waarschuwingen: Er zijn momenteel geen weerwaarschuwingen uitgegeven.
Media/links (6)Meldingen (1)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007