Waarnemer/account: PIN/ww: Login vergeten? Registeren Nieuwe melding

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 13-08-2018 00:00

Uitgegeven 13-08-2018 00:15 Update: 13-08-2018 16:28 (LT)
Bespreking: Een koufront bij een laag over de UK trekt vannacht/morgen voormiddag van west naar oost over NL. Het wordt voorafgegaan door convergentie in een thermisch laag en op de middag gevolgd door een trog op hoogte waarbij de temperatuur op hoogte verder afneemt. Vooral op de convergentie en later bij de trogpasssage buienactiviteit met kans op onweer, de zwaarste exemplaren voor de oostelijke helft waar de temperatuur nog flink kan oplopen. Over de westelijke kusten mogelijk nog buien door kustconvergentie.

Skywarn aandachtspunten: vnl. schade door blikseminslag en lokaal overlast a.g.v. veel neerslag. Over het oosten bij buien kans op hagel en windstoten maar daarvan wordt niet verwacht dat die de meldcriteria zullen halen. Ook weer aandacht voor waterhozen met de kanttekening dat de temperatuur op 850hPa niet bijzonder laag is en voor het zuidwesten geldt dat in de loop van de ochtend de wind (teveel?) toeneemt.

Waarschuwingen: Er zijn per opstellen van dit bericht geen waarschuwingen uitgegeven.

UPDATE 13/8 08:40 - Estofex heeft een Level-1 uitgezet over de oostelijke helft van Nederland: "A level 1 was issued across E Belgium/Netherlands, N Germany and S Denmark mainly for local excessive convective rainfall."

UPDATE 13/8 16:28 - Het KNMI heeft zojuist een weerwaarschuwing ("code geel") uitgegeven over het midden, IJsselmeer en de oostelijke helft: "Vooral in het midden en oosten komen enkele pittige onweersbuien voor, hierbij is er lokaal kans op veel regen in korte tijd (20-40 mm) en mogelijk ook hagel."
Media/links (8)Meldingen (6)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007