Waarnemer/account: PIN/ww: Login vergeten? Registeren Nieuwe melding

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 16-07-2018 00:00 t/m 17-07-2018 00:00

Uitgegeven 16-07-2018 17:35 (LT)
Spotteractivatiebericht #514 voor 16/17-7-2018: Een convergentielijn in een weinig uitgesproken vore passeert vanavond/vannacht van west naar oost ons land. Actueel daarop buien met wat onweer over Belgie, mogelijk dat buien ook het uiterste zuidwesten / zuiden bereiken.
Morgen passage van een zwak koufront behorend bij een laag ten zuiden van IJsland, er vooruit bescheiden buienkansen voor het oosten en noordoosten, de modellen zijn het niet helemaal eens: mogelijk ontstaan deze buien niet of pas bij de oosterburen. Mocht vnl. het noordoosten met deze buien te maken krijgen dan geldt dat de kans op onweer en hagel erbij wel groot is.
Kortom, betrekkelijk kleine buienkansen en dus zeker geen einde aan de droogte (of beter gezegd: het oplopende neerslagtekort dat de recordwaarde uit 1976 lijkt te naderen). Skywarngewijs vandaag en morgen vooralsnog alleen de kans op blikseminslag als aandachtspunt.
Media/links (9)Meldingen (0)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007