Waarnemer/account: PIN/ww: Login vergeten? Registeren Nieuwe melding

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 20-05-2018 00:00 t/m 21-05-2018 00:00

Uitgegeven 20-05-2018 10:33 (LT)
Spotteractivatiebericht #503 voor 20/21-5-2017: na een wat mistige start vandaag op naar fraai weer voor de Pinksterdagen. Er zijn echter wel buienkansen over met name het zuiden/zuidoosten. Vandaag beweegt een uitloper ("vore") van een lage druk over het (uiterste) zuiden van ons land. Vanmiddag en vanavond bij passage kans op onweersbuien over Limburg en de meest zuidelijke delen van Brabant en mogelijk ook Zeeland met hagel en windstoten erbij, al wordt niet verwacht dat e.e.a. de Skywarn meldcriteria zal halen.
Morgenmiddag/-avond een vergelijkbare situatie op nadering van een (thermisch) laag vanuit het zuiden, met de kanttekening dat er voor morgen wat meer onstabiliteit en windschering berekend wordt. Aangezien extreme bijverschijnselen verder niet worden verwacht (wie durft het nog te zeggen na de tornado net over de NL/Dld grens afgelopen woensdag...) zijn schade en/of overlast door blikseminslag of veel neerslag op korte tijd de Skywarn aandachtspunten tijdens Pinksteren.

Het KNMI waarschuwt ("code geel") over Brabant en Limburg voor de namiddag en vroege avond: "Lokaal kunnen enkele onweersbuien voorkomen, mogelijk met hagel en/of windstoten rond 60-65 km/u". Voor de situatie morgen zal zonodig een update van dit bericht geplaatst worden.
Media/links (5)Meldingen (33)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007