Waarnemer/account: PIN/ww: Login vergeten? Registeren Nieuwe melding

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 16-05-2018 00:00

Uitgegeven 16-05-2018 10:35 Update: 16-05-2018 12:45 (LT)
Spotteractivatiebericht #502 voor vandaag 16-5-2018: Afkoeling en landinwaarts wat lichte buien vandaag met tussen hogedruk ten westen van de UK en lagedruk ten oosten van Duitsland een toenemende noordelijke stroming over NL. Een occlusie ligt vanmiddag tijdelijk over het uiterste oosten en zuidoosten. Op, en juist oostelijk ervan ontstaan op de dagelijkse temperatuurgang vanmiddag zwaardere buien, mogelijk over zowat heel Limburg en ZO-Brabant, maar meer waarschijnlijk alleen over het uiterste zuidoosten van Limburg. Deze buien trekken van noord naar zuid (!) en nemen in de avond af. In de berekeningen geen aanwijzingen voor extreme weersverschijnselen die de Skywarn meldcriteria kunnen halen maar het kan wel degelijk om pittige exemplaren gaan met onweer en hagel erbij.

Voor Skywarn zijn schade door blikseminslag en overlast/schade door veel neerslag op korte tijd aldus punten van aandacht.

UPDATE 16/5 12:45 - Het KNMI heeft een waarschuwing ("code geel") uitgegeven over Zuid-Limburg: "Kans op onweersbuien met windstoten (rond 60 km/uur) en hagel".
Media/links (13)Meldingen (0)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007