Waarnemer/account: PIN/ww: Login vergeten? Registeren Nieuwe melding

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 10-05-2018 00:00

Uitgegeven 09-05-2018 18:21 (LT)
Spotteractivatiebericht #500 voor 10-5-2018: de 500e! Maar niet over een spectaculaire weersituatie helaas. Vandaag (woensdag 9 mei) trekt een convergentielijn (in een vore behorende bij lagedruk actueel over Zuid-Duitsland) langzaam van west naar oost over ons land, westelijk ervan is de stroming vanuit het noordwesten en wordt koelere lucht aangevoerd, waarmee aan de warmte een einde komt. De lijn ligt actueel over het uiterste oosten en we zien dan ook aanzienlijke temperatuurverschillen over Nederland. De vore wordt gevolgd door een weinig actief koufront dat er langzaam op inloopt en vanavond/vannacht passeert.
Over de NL/Dld grensgebieden vanavond/begin van de nacht buien met een bescheiden onweerkans. In de nanacht/ochtend over het (uiterste?) noordoosten bij het koufront enige kans op wat pittiger exemplaren met onweer erbij.
De onweerskansen zijn aldus bescheiden en verdere noemenswaardige bijverschijnselen worden niet verwacht zodat Skywarngewijs (schade door) blikseminslag het enige aandachtspunt is.
Media/links (0)Meldingen (0)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007